Hoofdcontent

Nuenen heeft een nieuwe SportBox!

Leuker en makkelijker sporten en bewegen in Nuenen met de SportBox

Leuker en makkelijker sporten en bewegen in Nuenen met de SportBox

Heb jij de SportBox al zien staan achter sporthal de Hongerman?

Op dinsdag 27 februari om 13.15 uur onthult wethouder Sandor Löwik bij sporthal De Hongerman de Nuenense SportBox.

De SportBox is een opslagruimte voor sport- & spelmateriaal, zoals ballen en pionnen en fitness- en trainingsmaterialen. Iedereen kan deze materialen gebruiken om op het basketbalveld en grasveld rondom de Hongerman te sporten. De initiatiefnemers zijn Actief Nuenen, LEVNuenen en Gemeente Nuenen. Zij willen sporten en bewegen stimuleren door leuke sportmaterialen op een makkelijke manier beschikbaar te stellen.

 

De Nuenense SportBox is mede mogelijk gemaakt vanuit het Nuenense Sportakkoord. Het Sportakkoord is er om sport toegankelijk te maken voor iedereen in Nuenen. Via het lokale Sportakkoord hebben partijen uit de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente lokaal afgesproken hoe zij met elkaar de eigen sport- en beweegambities kunnen bereiken. Met als doel de toekomstbestendigheid van de sport te vergroten. Met de komst van de Nuenense SportBox verbreden we het lokale sport- en beweegaanbod in Nuenen en stimuleren we bewegen in de openbare ruimte. 

 

Om gebruik te kunnen maken van de materialen in de SportBox moeten gebruikers zich registreren op de website van Actief Nuenen. Gebruikers moeten goed omgaan met het materiaal en na afloop van het gebruik alles weer netjes achterlaten in de SportBox. Vanaf 10 jaar en ouder kun je jezelf registreren en gebruik maken van de materialen in de SportBox.